Pepparkakshus

2011-11-29 22:05:35 Allmänt 2 Kommentarer



Barnen hade besök av morfar och det
blev en tillverkning av ett mysigt pepparkakshus!


Mina tårtor 2011

2011-11-27 23:59:31 Allmänt 4 Kommentarer
Under året som gått har jag hunnit göra några tårtor, men det hela började egentligen för ett år sen när dottern fyllde tre år. Då gjorde jag en Hello Kitty tårta av marshmallow fondant. Sen lades det på hyllan fram till feb i år, därefter har jag kört igång på "allvar". Bilden på Hello Kitty tårtan har jag i den gamla laptopen så den får jag visa vid annat tillfälle.

Feb -
Dotterns födelsedagstårta när hon fyllde 4 år.
   

Mars
Sonens födelsedagstårta när han fyllde 10 år.


April - En enkel påsktårta


Juni - Systrarnas studenttårtor
   
 

Aug - min mammas födelsedagstårta


Sept - Födelsedagstårta till sonens barndomsvän Linnéas tjejfest


Början av Okt - Födelsedagstårta till syrran


Okt - Födelsedagstårtor till sonens klasskompis Hampus släktkalas
   

Slutet av okt - Födelsedagstårta till gudsonen
 

En liten halloween tårta till familjen
 

Nov - fars dag tårta



Än är året inte slut och jag har tre tårtor som ska göras en helg i början av december, två av dem är en beställning från en tolk och den trejde är en födelsedagstårta till min sambo som fyller år. Naturligtvis blir det också en jultårta och en nyårstårta. Har så många idéer!


Doften av pepparkakor

2011-11-27 23:20:48 Allmänt 0 Kommentarer
Hela helgen har gått i julens tecken, vi städade och pyntade inför första advent. Barnen bakade pepparkakor, vi använde bara halva degen så det blir lite mer pepparkaksbakning under veckan. Det är galet underbart när huset doftar jul! Jag räknar dagarna till vårt jullov börjar, det har varit så mycket på universitetet på sistone så jag ser fram emot lite mer än två veckors ledighet även om jag måste skriva lite uppsats. Det är sovmorgnar och ledig tid med barnen & sambon som jag ser fram emot, liksom julfirandet som i år sker hemma hos oss. Som tur är så är vi lediga två dagar före julafton, då blir det att laga och förbereda julmat. Vad har ni på ert julbord?


Fars dag tårta

2011-11-27 23:06:25 Allmänt 0 Kommentarer
Återigen är det ett bra tag sen jag var härinne, skärpning kvinna!
För ett tag sen var det ju som alla vet, fars dag och när sonens pappa försvann för lite mer än 9 år sen började vi med "morfars dag" också. Så vi firar både far & morfar, men firar också både mor / mormor på mors dag. Det är mysig tradition även om vi naturligtvis uppskattar dem övriga dagar på året ;)

Jag testade en ny mousse den här gången, nämligen min pappas favorit choklad Toblerone.
Kombinerade tobleronemoussen med en väldigt god vaniljmousse och ljus tårtbotten, det blev grymt gott! Jag som vanligtvis inte tycker om toblerone åt hur mycket som helst ;)


lite kan göra mycket

2011-11-05 07:57:49 Allmänt 3 Kommentarer
Att kavla ut och lägga ett lock på en tårta är inte alltid så enkelt, det kan naturligtvis gå sönder eller inte lägger sig på det sättet man vill / tänkt sig. Jag har hittat en bra teknik som hittills har fungerat men nu har jag fått tag på en jättebra "hjälpmedel" som gör kavlandet ännu bättre och lättare. Därmed blir det lättare att lägga  på locket.

En sån liten sak kan göra mycket!

Biltårta

2011-11-03 06:26:55 Allmänt 2 Kommentarer
Min underbara gudson fyllde två år förra helgen så hela familjen bilade upp till Karlsborg, vi övernattade hos min "svärmor" i Göteborg på ditvägen. Jag hade lovat att göra en bil tårta till gudsonen så jag tog med mig lite saker hemifrån som tex min nya kavel och lite utstickare med mera. Det fungerade alldeles utmärkt att göra tårta på bortaplan. Det var en riktigt rolig tårta att göra, dels för att jag hade sambon och gudsonens mamma som sällskap sent in på kvällen. Dels för att det är en barntårta med bil figurer.




       




Det var härligt att se gudsonens glädje när han såg tårtan.
Barn uppskattar små ting så mycket mer än vad vuxna gör.

Naturligtvis har jag tillåtelse av gudsonens föräldrar att sätta in bilder.
Observera att det är enbart mina bilder, ingen annan har rätt att
ta dem. Var vänlig och respektera detta!

Nu ska jag ta och fundera ut lite idéer till nästa tårta, den här gången
är det en av tolkarna på universitetet som har lämnat in en beställning
på tårta till deras släktkalas.


Livstecken

2011-11-03 06:14:46 Allmänt 0 Kommentarer
Ibland hänger man knappt med i svängarna...
Därav tystnaden i bloggen, har ofta tänkt att det skulle vara praktiskt att kunna blogga från mobilen då jag ofta tar bilder med min samsung galaxy. Jag tror dock att blogg.se inte har en mobilblogg-funktion? Får kolla upp det!
Ni som kommenterade mitt senaste inlägg, tack! Var så roligt att läsa vad ni tycker om för bakverk och det verkar som om choklad ligger högst på listan hos flera av er :) Med choklad kan man göra så mycket gott!  

Men som sagt, den bakande morsan är tillbaka med flera smarriga recept och bilder!