En bakande morsas tankar

2011-08-15 22:39:33 Allmänt 1 Kommentarer
Tårtor. småkakor. vit choklad. muffins. jordgubbar. knäckiga kolakakor. barbietårta. kanelbullar. mörk choklad. hallonmousse. sockerpasta. kokos. tigerkaka. smarriga mörkulor. banankaka. blåbärsmousse. after eight kladdkaka. tårtdekorationer. star wars tårta. fantasier. choklad tårtbotten. recept. havrekaka. hello kitty-tårta. födelsedagar. fyllningar. stunder vid elvispen. studenttårtor. glädje. detta är bara så jag!

Jag har alltid älskat att baka, det finns inget härligare än att komma till ett hem där det doftar nybakat ;) Jag växte upp med föräldrar som bakade mycket och nu när jag har egna barn känns det även bra att veta vad jag stoppar i mina ungar när det är jag själv som bakar. Självklart köper jag ibland färdiga kakor i affären men det är något jag helst vill undvika. Sist men inte minst är det väldigt avkopplande att stå och baka, tankarna flöder fritt i en behaglig takt. Ifjol när Mini fyllde tre år gjorde jag för första gången en tårta formad som Hello Kitty och det var då som mitt intresse för tårtor vaknade på riktigt. Sen dess har jag gjort Barbietårta, Star Wars tårta, somrig tårta, studenttårtor, påsktårta. Idag fick jag min allra första beställning från en nybliven 10årig flicka som ska ha tjejfest, det ska bli riktigt roligt att få forma en tårta efter hennes önskemål.

Några fina människor i mitt liv har uttryckt en åsikt om en blogg med bilder på mina tårtor och bakverk. Med denna blogg tänker jag lägga in smarriga recept, bilder på tårtor och övriga bakverk. Sen får vi se vart det leder...